Poartă vorba

În contextul epidemiei de COVID-19, Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică va transmite, gratuit, online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială a instituției, https://www.facebook.com/teatrultandarica/
Directorul Teatrului Țăndărică, Călin Mocanu, a explicat reprezentanților media această decizie: 

Eu nu sunt adeptul spectacolului filmat, deloc, deloc, pentru că sunt înregistrate. Programul Teatrului Țăndărică va putea fi urmărit pe Facebook, ca și cum am juca la sală.  Nu fac altceva decât să-i poftesc pe copiii de acasă, pentru că societatea este în criză, să se distreze oarecum cu un spectacol de calitatea celor jucate pe scenele Țăndărică, filmate că se pierde mult. Nu mergi la teatru ca la film, ci cu un fel de participare emoțională care nu există când te uiți de acasă la laptop. Dar există o mare nevoie de a scoate copilul din fața unui televizor și a unei tensiuni sociale care-i pot dăuna securității emoționale. Teatrul este o emoție, este o comunicare de la ochi la ochi și nu printr-un filtru. Dar pentru că suntem în această stare de alertă, în această emoție publică greu de controlat și pe care copilul o citește, eu nu vreau să-i afectez securitatea emoțională.”

Spectacolele vor fi disponibile în regim de transmisie live și vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată.

Vineri, 27 martie, de la ora 10.00 va fi transmis „Motanul Încălțat”, iar apoi de la 12.00 și 18.00 spectacolul „Păcală”.

Teatrul Ţăndărică vă invită la o montare ce redă cu fidelitate întâmplările pline de haz şi umor prin care trec mezinul nedreptăţit de soartă şi năzdrăvanul său motan, în drumul lor spre bogăţie şi fericire. Păpuşi la paravan şi marionete uriaşe, măşti, pantomimă, muzică, un dialog interactiv între scenă și sală – ne îndeamnă să evadăm în lumea poveștii lui Charles Perrault”, arată prezentarea spectacolului.

Adaptare de Cristian Pepino după Charles Perrault
Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală: Cristian Pepino
Costumele: Cristina Pepino
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 3 ani
Durata: 55 min

Distribuţia: Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu / George Simian, Alina Teianu-Cocioran / Cristina Țane, Mona Toncu, Alina Petrescu / Eugenia Barbu

Erou popular, sursă de inspiraţie pentru Creangă şi Slavici, Păcală adună înţelepciunea şi umorul omului simplu, muncitor, doar aparent prostuţ. Păcală este pus în situaţii diverse, comice, se luptă cu reprezentanţii societăţii civile: jandarm, popă încercând să-i pedepsească conform justiţiei populare. În cele din urmă, sfârşeşte prin a fi el însuşi păcălit. La ŢĂNDĂRICĂ, spectacolul, pus în cheie parodică, este plin de haz, antrenant şi aduce în prim-plan lumea satului românesc. Copii învaţă să nu se lase păcăliţi, dar şi primii paşi ai unei hore româneşti! Aşa că, vă învităm la „Păcală”, ‘o reprezentaţie în care abundă situaţiile comice spre hazul micilor şi marilor spectatori’. (Veronica GHERASIM, ‘Cotidianul’) Şi nu e păcăleală!”.

Text: Cristian Pepino
Regia: Ioan Brancu
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bãlan
Foto: Andrei Roșianu
Vârsta: Peste 4 ani
Durata: 55 min

Distribuţia: Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu / Ioan Brancu, Alina Petrescu / Roxana Vișan, Florentina Tănase, Alina Teianu-Cocioran / Daniela Ruxandra Mihai, George Simian  


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here