Poartă vorba

Biblioteca digitală a Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” conține peste 5.500 de titluri de carte care pot fi accesate de acasă, gratuit.

Este vorba de carte aflată în domeniul public sau carte digitizată cu acordul autorului. Printre titluri se regăsesc și câteva delicioase exemplare de carte pentru copii. Dacă vreți să faceți o incursiune în cărțile copilăriei de acum 100 sau 50 de ani, veți descoperi povești uitate sau de care nu ați mai auzit demult. În plus, faptul că varianta digitizată a fost făcută pe baza cărților vechi din bibliotecă le conferă și acestora un farmec aparte.

Puteți descoperi aici cărți precum „Alte povești”, de Jakob Grimm, „Poveștile florilor”, de Ion Dragoslav, „Suspinele Stejarului şi alte povestiri”, de Apostol Culea, „Prințul fericit”, de Oscar Wilde, „Povești alese”, de Andersen, „Năzdrăvăniile lui Păcală: povești populare”. Nu în ultimul rând veți găsi aici și titluri în limbile maghiară, germană, engleză și franceză.

Cum găsiți aceste cărți? Din pagina web a bibliotecii, căutați în catalogul on-line (în bara de sus, în partea dreaptă), sub câmpul de căutare marcați căsuța „Disponibil în format electronic”. Încercați să scrieți în câmpul de căutare cuvântul „copii”, iar în câmpul din dreapta alegeți Subiect, pentru a primi mai multe rezultate, dacă nu căutați ceva exact și vreți să vedeți care este oferta de carte pentru cei mici.

Reprezentanții bibliotecii clujene mai menționează că Biblioteca digitală este în lucru, iar o parte a colectivului muncește la digitizarea documentelor.

„Adresez mulțumiri autorilor clujeni care și-au dat acordul pentru digitizarea cărților scrise de ei și îi așteptăm și pe alți autori să fie parte din această inițiativă”, se mai arată în anunțul postat pe pagina BJ Octavian Goga.


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here