Poartă vorba

Necesitatea dării în folosință cât mai urgente a unui Spital Pediatric Monobloc este justificată, în principal, de faptul că în momentul de față Spitalul de Copii își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite, clădirile în cauză sunt vechi, într-o stare precară și, o bună parte dintre ele, revendicate, ceea ce face imposibilă repararea capitală și modernizarea lor de către Consiliul Județean. Nu în ultimul rând, din cauza acestor inconveniente, există riscul ca în viitor instituțiile abilitate, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, dar nu numai, să nu mai poată prelungi avizele de funcționare acordate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Consiliul Județean Cluj demarează procedura de identificare și achiziționare a unui imobil care să găzduiască viitorul Spital Pediatric Monobloc. În acest sens, se lansează public, tuturor persoanelor interesate, invitația să își manifeste în scris, în termen de zece zile, intenția de a depune o ofertă de vânzare a unui imobil care să îndeplinească cerințele minimale prevăzute pentru Spitalul Pediatric Monobloc.

Imobilul va trebui să îndeplinească o serie de cerințe minimale conform exigențelor legale în materie și a propunerilor specialiștilor din domeniu.

În prezent, suprafaţa utilă desfăşurată a Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii este de 25.000 mp, suprafață care, în actuala structură dispersată, este insuficientă. Se estimează o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 40.000 mp, necesară pentru respectarea circuitelor necesare aferente celor 606 paturi.

Aici vom regăsi atît proceduri specifice spitalizării de zi cu Ambulator 20-30 de cabinete, spații comune, spații de diagnostic și tratament, spații- zone administrative cât și specializarea continuă pentru Pediatrie Acuţi şi Cronici (actual Pediatrie I, Pediatrie II, Pediatrie III, Pediatrie IV –Distrofici – Recuperare Nutriţională, Compartiment Genetică, pentru specializarea Neonatologie – Prematuri și pentru specializarea Nefrologie.

Va fi amplasată și o staţie de hemodializă cronică în regim de spitalizare de zi pentru 10 aparate.

Tot în această locație vom putea beneficia ți de serviciile specializărilor: Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică şi Chirurgie Plastică, O.R.L, Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie- TBC, Neurologie, Psihiatrie (inclusiv Toxicomanie) și nu în ultimul rând UPU.


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here