Poartă vorba


Opt spectacole dedicate micilor melomani vor compune programul mini-festivalului pregătit de Opera Comică pentru Copii – program asociat al Festivalului Internaţional George Enescu care se derulează în premieră în acest an.

Festivalul Enescu pentru Copii va avea loc în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, iar spectacolele vor reproduce, într-un format adaptat înţelegerii micilor melomani, concertele din zilele de sfârşit de săptămână din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu 2019.

Festivalul Enescu pentru Copii este conceput şi pus în scenă de echipa Operei Comice pentru Copii. Spectacolele vor avea loc în matineu, în zilele de 31 august şi 1 septembrie, 7 şi 8 septembrie, 14 şi 15 septembrie, 21 şi 22 septembrie 2019, la Opera Comică pentru Copii (din Calea Giuleşti, 16), în salonul Mozart.

„Am pregătit spectacole dedicate celor mici cu lucrări atractive din programul Festivalului Enescu din fiecare final de săptămână. Cei din echipa Operei Comice pentru Copii sunt în repetiţii şi au pregătit o abordare cu poveşti incluse, prin care vor găsi, sunt sigură, un drum mai direct către mintea şi sufletul tinerilor spectatori. Suntem încântaţi să putem participa prin acest program în premieră la extinderea conexiunii dintre Festivalul Enescu şi publicul tânăr şi la educarea bucuriei în receptarea muzicii clasice”, a spus, potrivit unui comunicat de presă Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Programul primei ediţii a Festivalului Enescu pentru Copii va include:

– sâmbătă, 31 august şi duminică, 01 septembrie, de la ora 12.00
Viaţa lui Beethoven – Concert lecţie pentru copii, cu lucrări de Ludwig van Beethoven

– sâmbătă, 07 septembrie şi duminică, 08 septembrie, de la ora 12.00
Enescu şi muzica franceză – Concert lecţie pentru copii, cu lucrări de George Enescu, Bela Bartok, Claude Debussy şi Maurice Ravel

– sâmbătă, 14 septembrie şi duminică, 15 septembrie, de la ora 12.00
Poemul simfonic – Concert lecţie pentru copii, cu lucrări de Richard Strauss şi Serghei Rahmaninov

– sâmbătă, 21 septembrie şi duminică, 22 septembrie, de la ora 12.00
Clasicism şi Romantism – Concert lecţie pentru copii, cu lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertele vor fi prezentate într-o variantă condensată, cu o durată considerată ideală pentru a menţine atenţia copiilor, de maxim 30 de minute, păstrând în acelaşi timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecărei reprezentaţii, concertele vor fi explicate pe larg într-o sesiune educativă susţinută de muzicienii Operei Comice pentru Copiii. Astfel, copiii, cu vârste între 3 şi 12 ani, vor putea intra şi ei, alături de adulţi, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România.

Festivalul Enescu pentru Copii va fi organizat de către Opera Comică pentru Copii din Bucureşti la sediul său din Calea Giuleşti nr. 16, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Vârsta recomandată pentru participare este de 3-12 ani. Biletele sunt disponibile la casieria Operei Comice pentru Copii.

*** Despre Festivalul Internaţional George Enescu
Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional George Enescu se va desfăşura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din Bucureşti, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Ediţia 2019 a Festivalului Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio şi la Sala Mică a Palatului la concerte şi recitaluri grupate în jurul a şase mari secţiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopţii”, „Recitaluri şi concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” şi „Forumul Internaţional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.
Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

*** Despre Opera Comică pentru Copii
Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.
Pentru mai multe detalii: http://www.operacomica.ro/


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here