Poartă vorba

‘Pădurea Fermecată’ este o invitaţie într-o lume de basm, în care oricare din noi poate intra oricând doreşte, dar pe care am părăsit-o demult, iar amintirea ei se estompează pe zi ce trece.
Acea lume este dumbrava de lângă casa bunicii sau pădurea de la capătul oraşului, al cărei prag îl călcăm din ce în ce mai rar.
Povestea aceasta este spusă de doi copii și ne ajută să ne reamintim lucrurile simple și esenţiale, dar şi să vedem monştrii ascunși lângă care trăim. Şi cum altfel ar putea fi spuse atâtea lucruri mari, dacă nu cu ajutorul păpuşilor.
Spectacolul a fost creat din dorinţa de a-i aduce pe cei mici mai aproape de natură, mai întâi aşa, prin poveste şi prin întâlnirea cu forțe ale naturii personificate, pentru ca apoi ei să poată să descopere magnifica pădure de la capătul oraşului şi să nu se teamă de ea.
Însoţit de proiecţii experimentale, care aduc pe scenă o atmosferă fabuloasă, spectacolul le aruncă copiilor provocarea de a înfrunta pădurea misterioasă şi de a-i înţelege tainele.
Prin intermediul călătoriei lui Teo, băieţelul care se rătăceşte în pădure, şi a prietenei lui, Ana, copiii vor face cunoștință cu pădurea și cu vieţuitoarele ei și vor afla ce daruri le poate ea oferi oamenilor.
Personajele extrem de diverse, vesele şi înţelepte în acelaşi timp, asigură nu doar dinamismul piesei, dar le vorbesc celor mici şi despre cât de important este echilibrul pentru mediul care ne înconjoară şi cât de mult rău ne poate face tuturor poluarea.
După multe peripeții și încercări năzdrăvane, în care băieţelul vorbeşte cu vântul, cu animalele şi spiritele pădurii, copiii descoperă alături de Teo secretele naturii.
Iar apoi, va fi timpul pentru o călătorie în pădurea cea adevărată, unde micuţul spectator va descoperi că tot ce a văzut în ‘Pădurea Fermecată’ este chiar adevărat.
Un specacol de Andra Ştefan și Andreea Bolovan, duminică, 17 noiembrie, de la ora 11,00, la MiniReactor, Cluj-Napoca, strada Petöfi Sándor nr. 4.

Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here