Poartă vorba

Complexul Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Handicap – Centru de Recuperare organizează pe data de 3 Decembrie conferința tematică: Dizabilitatea la copii: Abordări, Tehnici, Implicații care va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga”, situată pe Strada Clinicilor, nr. 2, în sala de conferințe Ioan Mușlea.

Conferința se organizează cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi și sunt aşteptaţi să participe părinţii care au copii cu dizabilităţi, dar şi cei interesaţi de această temă, precum studenţi sau specialişti în domeniu.

Evenimentul este organizat sub tutela Consiliului Județean Cluj și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, având ca parteneri Universitatea Babeș-Bolyai și Departamentul de Psihopedagogie Specială, Asociația Believe, Centrul “The Return to Yourself, by Cristian Erdei” și Asociația Pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuro-Psihici Cluj Napoca (APAHNP).

Scopul acestei conferinţe este de a veni în întâmpinarea nevoilor părinţilor care au copii cu dizabilităţi şi al celor interesaţi de această temă, studenţi, specialişti, fiind un eveniment deschis către comunitate.

În cadrul conferinței se vor aborda subiecte precum:

 Rolul părinţilor şi specialiştilor în maximizarea potenţialului copilului cu dizabilităţi

 Cum identificăm problemele emoţionale la copii?

 Particularităţi în dezvoltarea copilului şi adolescentului. Impactul acestora în achiziţia abilităţilor psihomotorii corespunzătoare vârstei

 Implicaţii în dinamica relaţiilor familiale ale prezenţei unui diagnostic la copil

 Acceptarea dizabilității copilului – O provocare pentru părinți

 Managementul comportamentului – Funcţii, forme şi tehnici de modificare

Evenimentul presupune o sesiune de prelegeri susţinute de specialişti în domeniul psihologiei, psihoterapiei, evaluării clinice sau psihiatriei, dar şi împărtăşirea unor experienţe personale.

În acest sens, invitaţii care vor lua cuvântul sunt:

 Şef centru Gabriela Lehene – CCSCH – Centru de Recuperare

 Psihopedagog Ancuța Mercea – Coordonator Centrul de Zi ” Sf.Maria”

 Profesor universitar doctor Anca Dobrean – Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, Universitatea Babeş-Bolyai

 Medic specialist psihiatrie pediatrică Andreea Robe

 Lector universitar doctor, psihoterapeut sistemic de cuplu şi familie Carmen Costea-Bărluţiu – Departamentul de Psihopedagogie Specială, Universitatea Babeş-Bolyai

 Ramona Săplăcan – părinte

 Medic psihiatru, psihoterapeut Cristian Erdei – fondator The Return to yourself by Cristian Erdei

 BCBA Corina Ştefănescu – co-fondator Asociaţia Believe

 Psiholog Hîlma Teodora – co-fondator Asociaţia Believe

 Antoaneta Vanea – părinte

Participarea la eveniment este gratuită și se face în baza unei înregistrări prealabile. Pentru mai multe detalii și înscrieri, cei interesați pot găsi informații pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/729887970813215/ .


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here