Poartă vorba

Pe perioada suspendării cursurilor școlare, secțiunea de Învățare și testare online din cadrul platformei Digitaliada devine un instrument util pentru continuitatea procesului educațional, pentru profesorii și elevii din România.

300 de noi școli, 750 de profesori și 1.250 de elevi s-au înrolat, profitând de acest Learning Management System gratuit pus la dispoziție de către Fundația Orange prin programul Digitaliada.

Facem tot ceea ce ține de noi pentru a asigura buna funcționare a platformei Digitaliada pentru profesori, elevi, părinti și directori – astfel încat să țină legătura și să continue școala. Digitaliada, un program lansat în 2016, promovează și susține educația cu ajutorul mijloacelor digitale. Platforma de Testare și Învățare a fost adăugată în Digitaliada în toamna anului trecut, la cererea profesorilor cu care lucrăm în program și este adaptată și îmbunătățită continuu. Pe perioada suspendării cursurilor, acest Learning Management System s-a dovedit foarte util, ajutând profesorii, elevii și părinții să rămână conectați și să parcurgă lecții, teme și teste online”, spune Amalia Fodor, Director Fundația Orange.

Soluția de Learning Management System lansată de Digitaliada din noiembrie 2019 este în limba română, este permanent gratuită și poate fi utilizată pe orice tip de echipament.

La acest moment, pe platformă există deja peste 84 de lecții și 1.000 de exerciții pentru matematică, iar platforma înregistrează timpul petrecut de fiecare elev la fiecare lecție și numărul de erori, informații pe care profesorul și părintele le primesc în mod automat.

De asemenea, în Biblioteca virtuală, profesorii, părinții și elevii pot parcurge peste 200 de probleme de matematică pentru clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a, demonstrate în GeoGebra și în Librăria de teste pot utiliza peste 220 de teste pentru diverse materii.

În prezent, platforma este utilizată deja de către peste 430 de școli din mediul urban și rural, 2.100 de profesori, 6.200 de elevi și 2.300 de părinți. Profesorii și învățătorii creează online teste și teme, elevii parcurg materia, primesc teste și le rezolvă, iar părinții primesc programarea cerințelor și rezultatele obținute de elevi.


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here