Poartă vorba

Humanitas distribuie gratuit câteva zeci de titluri de cărți, în această perioadă în care bibliotecile sunt închise și în care, poate, căutați o anumită lectură și nu o găsiți. Cele mai multe titluri sunt destinate adulților, dar se regăsesc și cărți pentru copii și adolescenți printre ele. Unul dintre titluri este „Alice în țara minunilor”, a lui Lewis Caroll, sau Aventurile baronului Münchhausen, de Gottfried August Bürger.

Eroul povestirilor care urmează a trăit cu adevărat. S-a născut în orăşelul Bodenwerder, din Saxonia de jos, la 11 mai 1720 şi a murit în Hanovra, 22 februarie 1797. Se numea Karl-Friederich Hyeronimus von Münchhausen, era baron […] era pasionat de vânătoare şi-i plăceau, pesemne, călătoriile. […] Dacă, printre amicii săi, Münchhausen se va fi dovedit cel mai inspirat, cel mai înzestrat cu imaginaţie şi, totodată, cu darul povestirii, atunci nu este de mirare că s-au găsit condeie care să le pună pe hârtie, mai luând, poate, şi de la alţii…” — BARBU CIOCULESCU

Cărțile, dintre care cele pentru copii au și ilustrații foarte frumoase, pot fi descărcate gratuit de pe pagina https://humanitas.ro/humanitas/colectii/biblioteca-virtuala .


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here