Datorită cererii mari și accesibilității sporite, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca oferă online publicului în această perioadă piese de teatru pe Facebook, arată un comunicat al teatrului.
Ce mici și cei mari se pot bucura de acasă în aceste zile de patru spectacole din repertoriul instituției clujene, redate de această dată pe pagina de Facebook a festivalului stradal WonderPuck, în regim de transmisiune live. Seria de prezentări online a început luni, 23 martie, cu „Punguța cu doi bani” și „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismeri a félelmet”.
Cele două spectacole vor putea fi urmărite pe aceeași pagină (https://www.facebook.com/wonderpuckcluj/) și sâmbătă, 28 martie. De la ora 10.00 este programat spectacolul „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă. Aventurile pline de haz ale cocoșului și punguţei sale pierdute, trăite cu sufletul la gură şi hohote de râs de generaţii de copii, sunt prezentate în varianta adaptată de regizorul Decebal Marin.
„Punguța cu doi bani” este și o poveste pentru cei mari, după cum explică regizorul spectacolului.
„În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic”, precizează Decebal Marin.
Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Robert Gutunoiu, Adina Ungur.
Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Tot sâmbătă, de la ora 12, va fi prezentat spectacolul „Șoricelul fără frică”/”Az egér, aki nem ismeri a félelmet”, după frații Grimm, în adaptarea scenică a lui Demeter Ferencz și regia lui Urmánczi Jenő.
„Nu-i șoricel adevărat cel care nu se teme” – aude adeseori Elemér, protagonistul spectacolului, care se remarcă între camarazi prin curajul lui, alături de iscusință și ingeniozitate. Drept recompensă, eroul va câștiga mâna prințesei Cincinella, fiica regelui Ludovic Albino al XIII-lea. Până atunci, însă, drumul e lung și plin de peripeții.
Scenografia, păpușile și grafica au fost realizate de Tomos Tünde, iar muzica de Domokos Előd. În distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, László Réka și Takács Enikő.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minima recomandată este de cinci ani.
Miercuri, 25 martie, și duminică, 29 martie, vor fi redate alte două spectacole foarte populare în rândul publicului Teatrului „Puck”. De la ora 10, în ambele zile, spectatorii vor putea urmări online „Strada cu îngeri”, un spectacol nonverbal (cu scenariul, regia și scenografia lui Decebal Marin) care vorbește despre legătura dintre lumea umană și cea angelică.
Într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, sunt surprinse aspecte din cotidian care, la intervenția îngerilor, reușesc să trezească binele în sufletul omului, făcându-l să devină mai conștient de frumusețea din jurul său.
Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ștefan Craiu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan.
Muzica este semnată de Traian Păcurar, caracterele de Ioan Bătăiosu și Decebal Marin, sculptura de Florin Marin iar pictura de Elena Ilaș.
De asemenea, în aceleași zile, de la ora 12, va fi prezentat spectacolul „Ha én lennek Mátyás Király”/„Dacă aș fi Matia Corvin”, după Ferencz Demeter, în regia lui Urmánczi Jenő.
Acest spectacol este fuziunea a patru povești: pe parcursul unei singure zile putem participa la asediul cetății Szabács, de la Tibrilit – bufonul regelui Matia – aflăm din ce avem cel mai mult în această lume, facem cunoștință cu Huszár, care caută iubirea, iar în final, cu ajutorul copiilor, îl înfruntăm și pe nemilosul Judecător clujean.
Distribuția este alcătuită din Balogh Dorottya, László Réka, Domokos Szabolcs și Okos Attila Ákos. Scenografia și păpușile sunt realizate de Liviu Bora.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.