Poartă vorba

Art-terapia creativă descoperă în copii noştri abilităţi noi, necunoscute până atunci, ceea ce duce la structurarea imaginii de sine pozitive. Este foarte important ca toţi părinţii să ştie asta!!!

În cadrul atelierelor creative de expresie copilul este asistat în dezvoltarea sa  în ceea ce priveşte conceptele despre sine, mediu şi modul de funcţionare  al acestuia.

Prin art-terapie se încurajează formarea strategiilor de rezolvare a problemelor şi luarea decizilor în vederea diversificărilor formale.

Exerciţiile de art-terapie se încep pe roata olarului de dimensiuni mici, unde exerciţiile de încălzire şi concentrare sunt stimulate de culorile concentrice, apoi se trece la interpretarea petelor de culoare şi spaţializare, prin stimularea concomitentă a simţului tactil şi vizual.    

De asemenea, copii pictează pe diferite dimensiuni şi cu diferite tehnici, execută modelaj pe roata olarului, realizează colaje pe coli de hârtie colorată, exerciţii de familiarizare cu diferite forme şi culori în camera de joacă (unde se asociază cu tehnica jocului de rol). 

Dr. Emilia Chirilă, artist art-terapeut

foto: ChooseHappy.eu


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here