Poartă vorba

În timp ce la noi educația vizuală și antrenarea inteligenței emoționale lipsește cu desăvârșire, în străinătate pentru copiii supradotați există centre specializate inclusiv clase separate în școlile de cartiere.

La acestea se adaugă şi acțiuni organizate de diferite comunități artistice, muzee și centre culturale ce folosesc limbajul nonverbal al artelor vizuale în educația academică sau nonacademică, alterativă și testarea abilităților cognitive cu ajutorul limbajului nonverbal.

Anul trecut am văzut la Chicago cum ceramica artistică sculpturală este introdusă în centrele pentru copiii supradotați ( începând din clasele 0- 8) (la Pritzker), multimedia, proiectarea computerizată de forme tridimensionale  (la Edison), iar la Coonley sunt împreună clasele din învățământul de masă cu cele pentru copiii supradotați și învățământul special.

Ei introduc antrenamentul pentru dezvoltarea limbajului vizual și a inteligenței emoționale la vârstele mici 0- 8 ani cu scopul de a învăţa copii să îşi stăpânească sentimentele negative, distructive precum furia, inacceptarea, ce stau la baza tulburărilor de comportament.

Dr. Emilia Chirilă, artist art-terapeut


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here