Poartă vorba

Aflat la ediţia cu numărul cinci, Festivalul Comunitar Zilele Mănăşturului, organizat, în cadrul Zilelor Clujului, de Asociaţia Colectiv A şi Iniţiativa La Terenuri – Spaţiu Comun în Mănăştur a pus la dispoziţia celor mai mici locuitori ai cartierului o paletă amplă de activităţi.

Participarea celor mici la atelierele de jonglerie ale asociaţiei Firul Ariadnei, la poveştile spuse de Bufniţa cea Înţeleaptă, la spectacole de teatru, excursii în pădure, face painting şi ateliere hand made, demonstraţiile de arte marţiale ale cluburilor Delta şi Poli a fost încununată de aducerea în prim plan a spiritului veşnic tânăr al Mănăşturului prin realizarea unui graffiti imens ce încadrează mesajul „Welcome to Mănăştur” în mijlocul cartierului. Iar bucuria celor mici ce au participat efectiv la realizarea imensei picturi s-a văzut la finalul a şapte ore de muncă sub coordonarea artiștiilor stradali Kero Zen și Raw Cocu.

O confruntare inedită, plină de amuzament, dar ghidată de fairplay s-a derulat în ultima zi a festivalului în zona La Terenuri. Familiile au format echipe mixte, adulţi – copii, şi s-au întrecut în faţa antrenorilor clubului sportiv Juniorul. Probele amuzante de tip stafetă au atras numeroşi participanţi şi spectatori de toate vârstele. Concursul s-a încheiat cu un meci de fotbal între cei mici, antrenorii intervenind şi ajutând echipa ce părea a se afla în nevoie şi astfel toţi copiii au fost declaraţi câştigători. La finalul confruntării au fost răsplătiţi cu titlul de Mănăşturel şi cu bomboane sportive.

Mihai Armanca, redactor sef Buletin de Mănăştur


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here