Poartă vorba

Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, invită părinții cu copii cu vârsta între 0 și 3 ani la un nou program intitulat, CU BEBE LA BIBLIOTECĂ. Acesta va consta în lecturarea de povești bebelușilor și se va desfășura săptămânal, joia, de la ora 10.00, la Secția pentru copii din sediul central al bibliotecii, începând cu 22 iunie 2017.

De ce am citi bebelușilor? Pentru că până la vârsta de 3 ani, creierul uman își încheie 85% din creșterea fizică și tot atunci, se dezvoltă circuitele din creierul uman, care depind în foarte mare măsură de limbaj. Un copil căruia i se citește de foarte mic va avea abilități lingvistice și va fi mai inteligent decât un copil căruia nu i s-a citit.

Partener în această inițiativă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” este grupul Citim Împreună România, care cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România, grup care cuprinde autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari.

Într-un spațiu special adaptat vârstei copiilor, invităm părinții cu bebeluși să cunoască alți părinți, să-și împărtășească experiențele și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor, citindu-le de la vârste cât mai fragede! Este bine-cunoscut faptul că lectura are un rol important în dezvoltarea și formarea personalității. Este evident că deprinderea lecturii rămâne o bază solidă pentru toată viața și îmbogățește bagajul ”celor șapte ani de acasă”.

Sunteţi așteptaţi la bibliotecă!


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here