Poartă vorba

Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2018, a alocat anul acesta suma de 23.600 lei Asociației Terocart Academy făcând posibilă derularea unui proiect de art terapie non clinică ce are ca scop armonizarea copilului cu sine însuşi şi cu ceilalţi, prin mijloace precum stimularea iniţiativei, exprimarea imaginaţiei şi a creativităţii.

Este vorba de un proiect artistic şi educativ art-terapeutic.  Fiecare beneficiar participant la program va beneficia de 28 de şedinţe de educaţie/art-terapie centrată pe beneficiar, cu mijloace specifice ceramicii şi multimedia.

Se dorește minimalizarea riscul de eşec adaptativ și dezvoltarea unor abilități de viață independentă. Prin art- terapie se pune accent pe aspectele sănătoase ale beneficiarului, pe ceea ce îl apropie de normalitate, pentru a dezvolta abilităţile restante şi ascunse.

Cei 50 de beneficiari ai proiectului, copii și adolescenți cu diferite nevoi emoționale, individual sau în grupe de câte cinci, pe parcursul a opt luni de zile, vor participa la 280 de ședințe de art terapie în cadrul Grădiniței P.P. ”Licurici” și Liceului de Arte Vizuale ”Romulus Ladea” , medii familiare lor.

Prin activitățile derulate cu copii și adolescenții, în acord cu înclinaţiile, aptitudinile, preferinţele şi capacităţile somato- psihice ale fiecăruia, specialiștii implicați urmăresc diminuarea unor tulburări emoționale apărute inerent în procesul de creștere și dezvoltare.

Vor descoperi şi dezvolta împreună abilitati de adaptare şi de a face faţă problemelor comunicând nonverbal prin art- terapie nonclinică. Aceste abilități sunt cerinţe obligatorii în procesul de creştere iar părinții trebuie să fie conștienți de acest aspect, ne transmit specialiștii proiectului.

Vor  învăţa împreună să se cunoască ( prin mimică, gestică, culoare, gest grafic,  motricitate, exuberanţă, negativism sau agitaţie) exprimând emoţii, gânduri, sentimente, frustrări sau aspiraţii.

Prin cunoaştere, autoacceptare cu creşterea stimei de sine, prin reeducerea frustrărilor, prin verbalizarea activităţilor și sentimentelor şi nu în ultimul rând prin diminuarea anxietăţii se urmărește păstrarea autenticităţii copilului prin dezvoltare şi echilibru, pe tot parcursul vieţii.


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.