Poartă vorba

”Iubesc florile și frânturile de gând ce ies la iveală prin aranjarea lor și de când a venit pe lume puiul meu realizez ca acestea au prins contur de poveste” ne spune Cristina Codrea, designer floral.

Crează un cadru propice jocului înșiruind pe masa de activități câteva din frunzele și floricelele pe care le ai prin casă. Când îl duci spre activitate spune-i entuziasmat:” Uaau, îi  facem o surpriză lui buni? Flori aranjate de inima ta!” Entuziasmul și magia va prinde contur…

Uneori, prinși în vâltoarea cotidiană, nu reușim să trecem de imaginea alb negru a acțiunii.

Gândește-te la trăirile copilului tău, înăuntrul imaginii. Treci de activitatea fizică pe care o realizați împreună și fă eforturi să te conectezi la interiorul copilului tău, fără să-l direcționezi în activitate cu idei. Lasă-te condus… și bucură-te!

Dă-i timp. Petalele florii se vor transforma în inimioare, fulgi de nea roșii, fluturi…. senzații noi, texturi și mirosuri noi, culori multe puse la un loc…. bobițe, furnici și alte acareturi. Cere-i explicații pentru fiecare acțiune, fără a crea blocaje. Floarea… e… roșie/roz/ mov, frunza… verde, proaspătă, uscată… moale, fină…., înțeapă. ”Cine are pielea așa fină… și moale, cine înțeapă? Oare florile beau apă? Respiră? Cum mănâncă ele? Cine mai are inimioara roșie?”

Activează resursele lui subconștiente în funcție de nivelul de înțelegere al copilului tău pentru a-l ajuta și sprijini în demersul său de a crea. Așa își va dezvolta cunoștințele într-un mod mai antrenant, mai liber, interesant și plin de elemente inovatoare.

Prin acest exemplu îl ajuți pe copil să își exprime emoțiile și gandurile, să se simtă confortabil să scrie sau să deseneze.

Îl ajuți să dobândească obiceiul de a se auto-exprima, de a dezvolta comunicarea în imagini sau cuvinte. ”Bunii, uite! Flori… și fluturi, pentru tine!!!”.

Va învăța să observe lucrurile în detaliu, să se cunoască mai bine și să se placă mai mult.

”Prin stimularea imaginației și a talentelelor naturale îi dezvolți concentrarea și îl ajuți să își găsească înțelepciunea interioară” ……Cristina Codrea, designer floral


Poartă vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here